2007. május 11., péntek

Az utolso bejegyezes az innenso oldalrol....:)

Egy-ket szoban az utolso hetunkrol....
Egy hete erkeztunk meg Rarotongarol, es a legfontosabb feladtnak az oreg Honda eladasat talaltuk. Rutinosan mar pentek reggel behajtottunk a varosba, a Backpackers Car Market-re, ahol vettuk is a kocsit. Az eladas ugy mukodik, hogy befizetsz egy kisebb osszeget es utana 3 napig arulhatod a kocsit. A bokkeno csak annyi volt, hogy mivel itt most jon a tel, az utazok az eszaki felteken utazgatnak, es nem itt a hidegben... Mindenestre a csavo a piacon azt mondta, hogy legyunk turelemmel, es jol gondoljuk meg az arat... En ugy gondoltam, hogy probaljunk meg nullszaldora kijonni, de ha nem megy akkor ha bukunk is 200-300 dollart, meg akkor is boven megerte, mert sajnos Uj-Zelandon nem lehet kocsi nelkul meglenni, mert gyakorlatilag a tomegkozlekedes, mint olyan nem letezik, a tavolsagok pedig hatalmasak....(Ez komoly!) Szoval pentek reggeltol estig csinaltuk a semmit a Marketen, es kb. bejott egesz nap mondjuk 8 erdeklodo, es abbol mondjuk egy valaki vasarolt valamit. Ez a valaki is csaj volt, aki nem azt nezte, hogy milyen motorikusan a kocsi, hanem, hogy hogyan nez ki. Igy persze nem a mienket, hanem egy az Edike szerint is jobban kinezo, de oregebb, es tobb kilometer futott kocsit vettek meg... A lanyoknak konnyu kocsit eladni... Errol ennyit...:))) A mi kis Hondankat igazsag szerint meg meg se neztek.... Este mar probaltam felhivni az itteni magyarokat, hogy hogyan sefteljuk el a verdat, meg, hogy ok mit csinalnanak, meg milyen businessben lennenek esetleg benne, ha nem sikerul elpasszolni...
Persze szombat reggel megint korai keles, irany a Market. Mi kicsit engedtunk az arbol, es talan, mert szombat volt meg ember is tobb jott mondjuk kettovel, nem mintha a Honda kulonosebben erdekelte volna oket. Kiveve hal'istennek egy fiatal angol csavot, akivel kulonosebb alkudozas nelkul sikerult megegyezni egy szamara nagyon kedvezo, es szamunkra se rossz arban. Ahogy lattam, hogy erdeklodik elovettem a fureszgep elado enemet, es siman megegyeztunk, 5 perc mulva mar a neven volt a kocsi, kifizette a lovet, es mar ment is. Kiraly! :) Mint aztan a tobbiekkel beszelgetve kiderult, zsirok voltunk, mert sokan meg 3 nap alatt se tudtak eladni, vagy nagyon-nagyon olcson a 3 nap vegen. Ehhez kepest mi masfel nap alatt letudtuk...:) Itt koszonom meg TJ-2055-nek, a Hondanak, akit Edike csak Hironak hivott azt a 6500 km-t, amit minden gond nelkul meg tett velunk es olyan helyekre vitt el, amit sose fogunk elfelejteni! Kosz vazze! :))
Vasarnap vegre voltam curlingezi. Mar alig vartam, hisz 2 es fel honapja nem voltam jegen, ami egy ilyen szenvedelyes jatekosnak, mint en qrva hosszu ido. Aucklandben ugye nincs palya, igy koripalyan nyomattuk. A korulmenyekrol most inkabb nem szamolnek be, de aki mar jatszott rendes curlingjegen es korijegen is tudja, hogy ez mit jelent... Egy vicc volt, de legalabb curling.:) Osszeismerkedtem Lorne de Pope-pal is, aki tagja a tavaly olimpiat is megjart uj-zelandi valogatottnak. (Oszinten szolva ennyi erovel a Cool CSE is indulhatna az olimpian.....Pszt!:)) ) Na mindegy.
Mivel nem jatszottam mar 10 hete masnap es meg 2 napig olyan izomlazam volt, hogy alig tudtam mozogni....:))) Tegnap (csutortok) is voltam jatszani, illetve inkabb csak tanitani, mert sok kozepsulis jott, akik meg csak most kezdtek, es oket kellett bevezetni az alapokba. Ezt mondjuk elveztem nagyon, es akiket ram biztak, azokat szerintem eleg jol meg is tanitottam a dolgokra, mar amennyit ket ora alatt meg lehet tanitani.:)
Aztan elbucsuztunk meg a magyar ismeroseinktol is Andrastol es Agitol, valamint Edike talalkozott meg Vikaval is, az orosz baratnojevel a sulibol...
Kozben tenyleg rajottunk, hogy kocsi nelkul megall az elet itt, mert egyszeruen az embernek a boltba nincs kedve elmenni, mert az is van vagy feloranyi setara oda, es feloranyira vissza... Nem teljesen ertem, hogy miert nem a tomegkozlekedest fejlesztik, aztan meg mindenki fol van haborodva, ha egesznap a dugoban all. Na mindegy, legalabb nem koltunk sok penzt, ha itthon vagyunk, nem igaz??:)))))
Ma este meg elmegyunk az itteni Mongolian BBQ etterembe, hogy meg egy utolso nagyot vacsizzunk Uj-Zelandon, es holnap delutan utra kellunk hazafele.... A konzekvenciakat majd otthon levonjuk, ugyhogy meg nem hal meg teljesen a blog...:)))

Sokan kerdeztek e-mailben, itt a blogon is, hogy mikor, es hogyan utazunk.... Hat tessek:
Holnap (szombat) delutan 5-kor (magyar ido szerint: szombat reggel 7-kor) indulunk el Aucklandbol, majd 21 ora utazas, ket leszallas es ket felszallas (Brisbane es Szingapur) utan erkezunk meg Dubaiba reggel 6-kor vasarnap (magyar ido szerint vasarnap reggel 4). Itt atszallunk a becsi gepre, ami reggel 9-kor indul (magyar ido szerint vasarnap reggel 7) es Becsbe erkezunk delutan 1-kor vasarnap. (ez magyar ido szerint is ugyanaz..:))))))))) ) 30 orat fogunk utazni, hipp-hipp hurra!:))))

Viszlat otthon!
:)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hahó!
Utolsó kommentárom, ha még olvassátok: jó utat, nagyon várunk már benneteket. Dubaiból sms-t várunk. mamma

Névtelen írta...

Csatlakozom, már nem írok sokat, siettessétek a repülőt, várunk, és jelezzetek, amikor magyar földre léptetek!
(És ne higyjetek a National Geographic tv csatornának, ahol minden éjjel repülőszerencsétlenséges film megy)