2007. február 20., kedd

Uj-zelandi burokracia

Sosem gondoltam volna, hogy barmilyen hivatalos ugyet egyszer az eletben elvezettel fogok elintezni. Egeszen tegnapig. De azt hiszem, hogy csak itt Uj-Zelandon. Tegnap Tomcsival igenyeltunk adoszamot (kb. 10 nap es megerkezik postan.) es csinaltattunk bankszamlat. Az adoszamot a Queen streettol nem messze egy Backpackers portajan kervenyeztuk, kitoltottunk egy papirt es ennyi. Osszesen 3 percig tartott. A bankszamla nyitasa kicsit tobb idot vett igenybe, de csak azert, mert tobben is varakoztak erre. Az ugyintezonk kedves, nyitott, nyugodt, turelmes es nagyon kozvetlen volt. Csevegtunk, kozben intezte az ugyunket. Szoval ilyen kozegben ki ne akarna ugyeket intezni?:)
Ma beiratkoztam nyelvtanfolyamra, az Academic Languages International-ba(remelem jol irtam:))Hetfon mar kezdek is, alig varom. Allati szuper lesz, mindenki orul, hogy akkor vegre mar szaporithatom a szot angolul is:))
Ja, ma kocsit is vettunk. Egy Hondat:)de errol majd a Tomcsi ugyis reszletesen beszamol majd. De vicces volt, mert elmentunk egy Backpackers Car-ba es kineztunk egy kocsit, elvittuk probakorre, egy Tajvani srace volt. Megmutatta, a baloldali kozlekedest, az automata sebvalto szepsegeit es majdnem szivinfarktust kapott, amikor meghallotta, hogy Tomcsika most vezet ilyet eloszor....Really???kerdezte meg tobbszor is es erosen a biztonsagiovebe kapaszkodott.:) Lehet, hogy a halaltol valo felelmeben 150 dollart engedett az eredeti arbol es azt mondta, hogy csak tegyuk ki a kovetkezo buszmegalloban:))
Na, de ezt majd a Tomcsi is elmeseli:)
Most megyek, mert a brassoi (huskrumplival)odaeg. Es az nem lenne jo, mert ezt kapjak a haziak is.:)
Puszi mindenkinek!!!!!!!!

Nincsenek megjegyzések: